Trygghet i verdier

Når vi står i en tid hvor mye er skremmende og annerledes, så er det beste vi kan gjøre å finne trygghet i verdiene våre. Derfor syns vi det passer fint at vi i denne årsrapporten har satt fokus på bevaring. Det er den bevisstheten om at vi ikke alltid bare skal rive ned og bygge nytt, ikke bare bruke og kaste, som er i hjertet av vår langsiktige tenkemåte, og det som gjennom 140 år har gjort Aspelin Ramm til det vi er.

Bevaring

Tema:

Bevaring av gamle bygg er et viktig ledd i en bærekraftig byutvikling. Gjenbruk av materialer reduserer utslipp, samtidig som verdifull kulturhistorie og arkitektur ivaretas for fremtiden. 2020 var preget av to store transformasjonsprosjekter – Pressens hus og Sommerro.

I 2021 kan elleve norske presseorganisasjoner flytte inn i to transformerte bygårder fra 1800-tallet i Oslo sentrum. Byggene i Skippergata 22/26 er slått sammen til et felles hus, hvor gamle konstruksjoner er bevart og kombinert med nye bygningstilføyelser.

De originale teglstrukturene er reparert og pusset, og det som før var en bakgård er blitt til et nytt, lyst innerom. Et gammelt lagerbygg er åpnet opp og gjort om til kantine og allrom med originale bjelker og søyler som spennende spor av byggets historie. Gamle labyrintaktige planløsninger er åpnet opp og erstattet av en enklere, mer rasjonell sirkulasjon, mens nye takkonstruksjoner filtrerer naturlig dagslys gjennom etasjene.

Se brosjyre (PDF)

Oslo Lysverkers lokaler fra 1931 er utgangspunktet for et spennende områdeløft på Frogner. Med respekt for eksisterende arkitektur transformeres Sommerogaten 1 til et attraktivt, pulserende og helt nytt kvartal i Oslos bykjerne, med boliger, hotell, serveringssteder, kulturscene og nye parkrom.

Det gamle lysverkbygget, Vestkantbadet og tilgrenset eiendom i Inkognitogata 37 restaureres og blir til et nytt nabolagshotell. Art deco-detaljer og kunstneriske utsmykninger av Per Krohg og Asbjørg Borgfelt bevares side om side med nye tilføyelser, som hotellets sirkelformede takrestaurant og -bar. Alt som kan benyttes av gamle strukturer og fundamenter er gjenbrukt i prosjektet, også i byggingen av kvartalets 56 nye leiligheter.

Noen av våre prosjekter

Se flere prosjekter

VIA

Via Vika er et av de største og mest påkostede nybyggsprosjektene i Oslo. Det 62 500 kvm store bygget vil styrke bylivet i Vika med nye byrom, spennende spisesteder og butikker på bakkeplan. Oppover i etasjene blir det kontorlokaler med god utsikt og gode, bærekraftige løsninger. Prosjektet skal sertifiseres med BREEAM-NOR Excellent og Energiklasse A.

Les mer om Via Vika

Landbrukskvartalet

Utviklingen av Landbrukskvartalet omfatter bevaring av eksisterende bebyggelse kombinert med nybygg, påbygg og nye byrom. Landbrukskvartalet vil bestå av boliger, næringsarealer, mindre produksjonslokaler, kontor, hotell og serveringssteder.

Les mer om Landbrukskvartalet

Alf Bjerckes vei

Når det nye logistikkbygget i Alf Bjerckes vei 22 står klart høsten 2022, er det proffleverandørene av bygge- og installasjonsvarer, Ahlsell og Motek, som flytter inn i det miljøsertifiserte bygget med blant annet bikuber, solceller og store grønne flater på taket.

Andre selskaper

Motek

Motek AS utgjør handelsdivisjonen av Aspelin Ramm-konsernet. Selskapet leverer verktøy, festemidler og tjenester til bygg- og anleggsindustrien og til offshorevirksomhet. Motek forhandler merkevarene Hilti, Festool og Bostitch i Norge.

Les mer om Motek

Union Eiendomsutvikling

Selskapet ble etablert i 1999 i forbindelse med utviklingen av Union Brygge i Drammen. Aspelin Ramm og Selvaag eier 49 prosent hver av Union Eiendomsutvikling. Resterende 2 prosent eies av Vedal AS. Union Eiendomsutvikling forvalter i dag eiendommer på Union Brygge, Bragernes, Glassverket og Gulskogen.

Les mer om Union Eiendomsutvikling

Aspelin Ramm Fastigheter

Aspelin Ramm Fastigheter ble etablert i Gøteborg i 1998. Selskapet utvikler alt fra detaljhandel og kombinasjonseiendommer til hotell- og boligeiendommer i Sverige, og utgjør cirka 25 prosent av Aspelin Ramm Eiendoms totale virksomhet.

Les mer om Aspelin Ramm Fastigheter

Satsing på ung kompetanse

Med Aspelin Ramm-prisen ønsker vi å løfte frem unge talenter og oppmuntre til kunnskapsdeling mot en bedre, mer fremtidsrettet by- og stedsutvikling.

 Prisen vurderer masteroppgaver innenfor eiendomsutvikling, arkitektur, landskapsarkitektur, samfunnsgeografi, ingeniørfag, økonomi og planlegging. I 2020 mottok og vurderte vi alt 36 søknader, som er ny rekord i prisens seks år lange historie.

Juryen vektlegger evnen til tverrfaglig forståelse, og oppgavens tematikk og resultat må være relevant for praksis og gjennomføring av byutviklingsprosjekter og byplanlegging.

Les intervju med vinneren

Se vinnerbidraget

<p>Med sin masteroppgave om kunstig intelligens og arkitektur stakk Hugo André Mowinckel Nilsen av med Aspelin Ramm-prisen 2020.</p>

Med sin masteroppgave om kunstig intelligens og arkitektur stakk Hugo André Mowinckel Nilsen av med Aspelin Ramm-prisen 2020.

17
MRD
Markedsverdi av eiendomsporteføljen
603
MNOK
Leieinntekter 2020
11,9
MRD
Verdijustert egenkapital
500
Ansatte
95
%
Utleiegrad
87
KTI (snitt 81)

Bærekraft

Vi i Aspelin Ramm vil jobbe enda hardere med å realisere best mulig prosjekter på klimavennlige premisser, men med økt bevissthet på sosial bærekraft og de kvalitetene som bygger oppunder et samfunn som det er godt å leve i.

Bærekraft for oss

Skroter bærekraftdirektør, går for innsatsgruppe

Ledergruppen og styret

Knut Gustaf Aspelin
Styrets leder
Gustaf Aspelin
Styremedlem
Gunnar Gehrken Bøyum
Adm. direktør
Harald Espedal
Styremedlem
Kjersti Helen Krokeide Hobøl
Styremedlem
Jonas Gustaf Aspelin Ramm
Styremedlem
Jonas Aspelin Ramm
Styremedlem
Peter Arne Ruzicka
Styremedlem